Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
ŠVAJCARCI GONE GEORGIJEVA: Sumnjiče ga za UTAJU POREZA?

Vlado Georgijev, Foto opustise.rs

ŠVAJCARCI GONE GEORGIJEVA: Sumnjiče ga za UTAJU POREZA?

Pevač Vlado Georgiev na meti je švajcarskih istražnih organa i njihove poreske uprave, koji ga terete za utaju poreza.

Srbija
Izvor: Alo

O navodnim malverzacijama popularnog pevača piše se uveliko i u njihovim medijima.

"Popularni srpski pevač Vlado Georgiev na meti je poreskih organa Švajcarske. Savezna poreska uprava odlučila je da u njegovom slučaju pruži službenu pomoć organima vlasti i tu odluku je objavila u utorak u tamošnjem saveznom listu. Georgiev ima pravo da optužbe ospori na saveznom upravnom sudu ako odluka postane pravosnažna, odnosno ako poreska uprava ustanovi da ima osnova da ga goni. Švajcarska poreska uprava može da stavi na raspolaganje policiji uvid u bankovne podatke pevača. Država je taj zahtev podnela", navodi se u tamošnjim medijima na nemačkom jeziku.

Iako ne navode konkretno zbog čega se naš pevač sumnjiči, niti da li je u pitanju neki njegov privatni biznis ili pevački angažman, mediji izveštavaju da se država uključila u razrešenje ovog slučaja.

Za sada, poreskim organima je omogućeno da imaju uvid u finansijski saldo srpskog pevača i stanje na svim njegovim računima.

Georgiev je inače poznat po tome da se stalno bori za autorska prava i regularno plaćanje istih, zbog čega iznenađuje činjenica da ga Švajcarci jure upravo zbog sumnji za neplaćanje obaveza.