Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tači tvrdi: Ubistvo Olivera Ivanovića imalo KRIMINALNE MOTIVE

Foto: Youtube/printscreen

Tači tvrdi: Ubistvo Olivera Ivanovića imalo KRIMINALNE MOTIVE

Kosovski predsednik Hašim Tači tvrdi da za sada nema indicija koje bi aludirale na to da je ubistvo Olivera Ivanovića bilo etnički motivisano, a da prvi podaci ukazuju na kriminalne, mafijaške motive.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

Tači smatra da će "istina izaći na videlo, iako će nekoga to boleti".

"Istraga o ubistvu Olivera Ivanovića se nastavlja. Za sada nema indicija koje bi aludirale na etnički motivisan slučaj, ali prve informacije ukazuju na kriminalne, mafijaške motive. Sarađivaćemo sa srpskim vlastima kako bismo dobili adekvatne informacije", rekao je Tači za televiziju N1.

Upitan otkud zna da je ubistvo kriminalne prirode kad za sada nema nikakvih javnih rezultata, Tači je rekao da se radi o preliminarnim podacima istražnih organa.

"Dalje ne mogu da govorim. Tu su i relevantne institucije koje će dati svoje rezultate. Međutim, možda postoje i kriminalne strukture povezane sa određenim političkim krugovima", rekao je Tači.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta svoje stranke u severnom delu Kosovske Mitrovice, a istraga o tom ubistvu je još u toku, bez, koliko je javnosti poznato, bilo kakvih rezultata.