Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tačijev ujak: Nisam kriv, u inostranstvu sam privatno

Kosovska policija Foto: kurir.rs

Tačijev ujak: Nisam kriv, u inostranstvu sam privatno

Poslanika kosovskog parlamenta i bivši lidera OVK, Azema Sulja, za kojim tragaju Euleks i kosovska policija pod optužbom da je vođa organizovane kriminalne grupe, oglasio se danas tvrdnjama da nije u bekstvu i da je napustio Kosovo iz privatnih razloga

Srbija
Izvor: Tanjug

Sulja, koji je ujak Hašima Tačija, osumnjičen je da je vođa organizovane grupe kriminalaca sa Kosova i iz Srbije, koja je prisvojila imovinu u vrednosti od 30 miliona evra.

Policija je juče izvršila pretres njegove kuće i nije uspela da ga pronađe, a njegov advokat je izjavio za medije da Sulja nije na Kosovu, ali da je spreman da saraduje sa vlastima.

U svojoj izjavi, koju objavljuju kosovski mediji, Sulja tvrdi da nije kriv i da će vrlo brzo dokazati netačnost optužbi.

On navodi da nije znao da postoji istraga protiv njega i da je "juče popodne iz ličnih razloga otputovao u inostranstvo". Neki kosovski mediji su juče navodili da je pobegao i da se nalazi u Drača u Albaniji.

Sulja ističe da je "važno napomenuti da je tokom napada na njegovu kuću bio u kontaktu sa organima nadležnim za racije" i izrazio je spremnost da se vrati na Kosovo i saraduju sa pravosuđe.

Kosovsko specijalno tužilaštvo saopštilo je da je juče na Kosovu uhapšeno šest osoba osumnjičenih za organizovani kriminal, kojim su oštećeni budžet Kosova i srpske porodice sa Kosova.

Operacija pretresa i hapšenja sproveli su zajednički policije Euleksa i policije Kosova.

Oko 350 policajaca vršilo je pretres na 42 lokacije u vezi sa 40 osumnjičenih u tekućoj krivičnoj istrazi.

Istraga je u vezi sa organizovanom kriminalnom grupom većih razmera, koja je bila aktivna od 2006. godine, a koju čine građani Kosova i Srbije, i koju predvodi Azem Sulja, precizira se u saopštenju.