Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tačijeva poseta Briselu nije tekla po planu

Foto: https://twitter.com/hashimthacirks

Tačijeva poseta Briselu nije tekla po planu

Dvodnevna poseta kosovskog predsednika Hašima Tačija Briselu nije tekla po planu zato što je u poslednjem trenutku otkazan njegov sastanak sa predsednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom, objavio je danas prištinski list "Koha Ditore".

Srbija
Izvor: Tanjug

Tačija je u Briselu primio generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, sa kojim je razgovarao o dijalogu sa Beogradom i bezbednosnim pitanjima na Zapadnom Balkanu, ali u saopštenju koje je NATO izdao posle sastanka Tači nije naveden kao kosovski predsednik, već samo kao "Tači sa Kosova", piše kosovski list.

Stoltenberg je u razgovoru naglasio da će KFOR nastaviti svoju misiju očuvanja bezbednosti okruženja na Kosovu i garantovanja slobode kretanja dokle god je to potrebno, u skladu sa mandatom UN.

Generalni sekretar NATO je ukazao na značaj dijaloga Prištine i Beograda u cilju normalizacije odnosa, dodaje "Koha Ditore".

Što se tiče planiranog sastanka Tačija sa Tuskom, prištinski list navodi, pozivajući se na neimenovane izvore u EU, da je sastanak otkazan zbog nedovoljnog napretka u pregovorima o produženju mandata Euleksa na Kosovu.

Tači nije uspeo da se sastane ni sa predsednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, iako su izvori u Biselu ranije najavili da će Tusk i Junker organizovati prijem za Tačija, zaključuje "Koha".