Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tadić: Čeda i Čanak da se izjasne o ulasku u Vladu

Foto: sds.org.rs

Tadić: Čeda i Čanak da se izjasne o ulasku u Vladu

Želim da se oni izjasne o mogućem savezu sa Aleksandrom Vučićem, jer ne želim da nosim bilo kakvo breme pritajene saradnje sa novom Vučićevom Vladom, rekao je Boris Tadić

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik SDS-a Boris Tadić pozvao je danas koalicione partnere iz Saveza za bolju Srbiju da se izjasne da li će biti u vladi ili će biti u opoziciji.

- Ja to zahtevam od njih, zbog toga što ne želim da nosim bilo kakvo breme pritajene saradnje sa Vučićevom vladom - rekao je Tadić na konferenciji za novinare SDS-a.

Tadić je rekao da sve vreme ima komunikaciju sa koalicionim partnerima i naglasio da su pre izbora imali čvrst koalicioni dogovor da neće ići u vladu sa Vučićem.

- Građani to treba da znaju, tako smo i formirali Savez za bolju Srbiju. SDS neće ući u vladu Vučića, nismo ni pozvani i sa tim stilom upravljanja Srbijom nemamo ništa - kazao je Tadić i ponovio da zahteva svih opozicionih lidera da se izjasne da li će u vladu sa Vučićem.

On je ponovio da njegova stranka sigurno neće ući u vladu premijera Vučića i poručio opozicionim liderima da je sada trenutak za objedinjavanje opozicije.

Podsetio je da je predlagao i pre izbora da opozicija izađe sa jednom listom.