Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tadić očekuje da uskoro počnu "LIKVIDACIJE OLOŠA"

Foto: Tanjug

Tadić očekuje da uskoro počnu "LIKVIDACIJE OLOŠA"

Kad uputite kritiku vlasti, vi ste istog trenutka ološ, bednik, lopov, jadnik, ubica ili ustaša. Sledeći korak su fizičko nasilje i likvidacije, rekao je Tadić u intervjuu za Nedeljnik.

Srbija
Izvor: Nedeljnik

"Mi danas više nismo zemlja u kojoj postoje demokratske slobode i u kojoj postoje preduslovi za napredak pod ovom vlašću. Atmosfera u društvu je nepodnošljiva. Kad uputite kritiku vlasti, vi ste istog trenutka ološ, bednik, lopov, jadnik, ubica ili ustaša. Sledeći korak su fizičko nasilje i likvidacije, po receptu iz vremena kada su iste ove stranke pribegavale takvom obračunu sa političkim protivnicima", izjavio je Tadić.

On je dodao da su svi sadašnji najvažniji predstavnici vlasti pripadali totalitarnim strankama koje su sprovodile političko ali i fizičko nasilje devedesetih.

"I njima to nije strano i to se vidi u njihovim reagovanjima koja su dokaz njihove slabosti, a ne snage. A niko nije agresivan ukoliko je stvarno jak i siguran u sebe", ocenio je Tadić.

Prema njegovoj oceni, Vlada Srbije zastupa politiku čistog makijavelizma, koji društvo vodi u razne vidove zla i brutalnog odnosa prema političkom protivniku.

Tadić je ukazao na slučaj rušenja u beogradskoj četvrti Savamala i podsetio da su u toj noći maskirani ljudi rušili centar glavnog grada i suspendovali slobodu kretanja građana a da je premijer Aleksandar Vučić na konfereniji za novinare rekao da zna ko su počinioci ali da su oni imali časne namere.

"I onda je jasno zašto do danas nisu pronađeni i sankcionisani ti počinioci. Zato što Vučić sebe poistovećuje sa državom, a sprovođenje zakona je uslovljeno njegovim ličnim procenama nečijih namera ili njegove političke koristi. To je kraj države i demokratije i mi moramo tome najoštrije da se suprotstavimo", rekao je Tadić.