Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tadić PODELIO DEMOKRATE, hoće da se vrati u DS?

Foto: Tanjug

Tadić PODELIO DEMOKRATE, hoće da se vrati u DS?

Kandidati za novog predsednika Demokratske stranke podeljeni su oko toga da li u stranci ima mesta za bivšeg lidera Borisa Tadića, piše dnevni list Blic.

Srbija
Izvor: Blic

Zoran Lutovac i Srboljub Antić, kako navodi taj list, smatraju da je povratak Tadića nepotreban i da su stranci neophodni novi ljudi, Bojan Pajtić kaže da bi voleo da se Tadić vrati, dok Šutanovac tvrdi da ne bi imao ništa protiv.

Većina članova, bez obzira na to kojeg kandidata podržavaju, protiv je povratka ili bilo kakve integracije sa Tadićem, jer mu nisu zaboravili što je stranku napustio u najosetljivijem trenutku, pred izbore i time ugrozio njen opstanak, ističe beogradski list.

Prema saznanjima Blica, Pajtić očekuje podršku Tadića i Dušana Petrovića na unutarstranačkim izborima, ali je to negirao.

“Ne vidim kako bi me i zašto podržali bivši članovi stranke i zašto bih to uopšte tražio. Očito je reč o još jednom podmetanju”, rekao je Pajtić.

On je dodao da ne pamti kada je video Tadića, dok je Petrovića video pre nekoliko nedelja, ali da su pričali o predsedničkim izborima.

Petrović kaže da se s aktuelnim liderom DS video "prošlog ponedeljka" i potvrđuje da su tema sastanka bili izbori za predsednika Srbije.

Izvor beogradskog lista ipak tvrdi da su u punom jeku razgovori i da Tadić nudi podršku na unutarstranačkim izborima u zamenu za to da on bude predsednički kandidat.

Izvor tvrdi i da su zabeležene razne nepravilnosti sa spiskovima članova stranke, što može da ukaže na pokušaje zloupotreba budući da će prvi put u DS biti organizovani neposredni izbori na kojima pravo glasa imaju svi članovi.

Kao primer navodi se da u Vlasotincu ceo SDS ima pravo glasa na izborima, ali i da ima članova SDS u Senti, Žablju, Subotici i Leskovcu koji su uplatili članarinu u DS samo zbog glasanja.

Na pitanje da li su ti podaci tačni, Pajtić kaže da "sumnja".

“Hipotetički je moguće da je neko član DS, da se u međuvremenu nije iščlanio, ali da se učlanio u SDS. Nije mi poznato da se neko takav registrovao da glasa. I tu je reč o podmetanju”, zaključio je Pajtić.