Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tadić: SNS hoće da prisvoji glasove opozicije

Foto: Tanjug

Tadić: SNS hoće da prisvoji glasove opozicije

Tadić je izjavio da je njegovoj stranci u Leposaviću poništeno 60 čistih glasova, kao i da je takvih situacija bilo na biralištima širom Srbije

Srbija
Izvor: Tanjug

Predsednik SDS Boris Tadić izjavio je da SNS želi da promeni izbornu volju građana, odnosno da prisvoji glasove opozicionih stranaka.

Tadić je, nakon sastanka opozicionih partija, rekao novinarima da opozicione stranke izražavaju sumnju u rad Republičke izborne komisije, na osnovu činjenice da je RIK za 12 sati izbrojao 98 odsto glasova, a sada ulazi u četvrti dan kako ne može da izbroji preostalih dva odsto.

- Ne postoji nijedno logično objašnjenje zašto se to dešava - naveo je Tadić.

On je istakao da je, uvidom u izborni materijal, pronađeno mnogo nelogičnosti i nepravilnosti i naveo primer biračkog mesta devet, u opštini Leposavić, na kome glasa i predsednik Izvršnog odbora SDS Goran Bogdanović.

- Rekli su nam da tu imamo nula glasova, a izbrojali smo ih 60. To je očit primer kršenja volje građana i očigledno je da i na Kosovu i Metohiji nije bilo pravilnog brojanja glasova - rekao je on.

Tadić tvrdi da je takvih primera mnogo u celoj Srbiji i da su, po njegovom mišljenju, izborni proces i demokratija u Srbiji dovedeni u pitanje.

On je takođe ukazao na "političku sinergiju između SNS i SRS, koje pokušavaju da ospore izbornu volju građana".

On je najavio da će predstavnici opozicije, u čije ime govori, imati konferenciju za novinare u 18 sati u RIK-u i istakao da ulazak u skupštinu njegove liste nije doveden u pitanje, ali da brane princip i da se bore za DSS i Dveri, koji su, kako je rekao, njegovi politički protivnici, ali se zajedno bore za priznavanje volje građana.