Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tadić: Vlast SNS već URUŠENA, a DSS i LDP bi da sarađuju sa njima

Boris Tadić/ Foto: b92.net

Tadić: Vlast SNS već URUŠENA, a DSS i LDP bi da sarađuju sa njima

Tadić organizuje stastanak opozicije, već zna koga NEĆE zvati

Srbija
Izvor: N1

Opozicione stranke moraju da razumeju da je zajednički predsednički kandidat više od svake pojedinačne stranke, jer mora da objedinjuje i stvara političku većinu, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, koji sledeće sedmice o ovoj temi namerava da organizuje sastanak opozicije.

Tadić je objasnio da je potreban širi blok stranaka, koje će svom snagom stati iza zajedničkog predsedničkog kandidata i tako mu podići šanse da pobedi "Vučićevog kandidata".

On kaže da je ove sedmice razgovarao sa predsednikom DS Draganom Šutanovcem, koji mu je negirao navode iz teksta u jednom dnevnom listu "na temu posebnog kandidata" DS i pokreta Dosta je bilo.

"DSS i LDP žele da sarađuju s SNS"

Upitan da li će na sastanak zvati Demokratsku stranku Srbije (DSS) i Liberno demokratsku partiju (LDP), Tadić je odgovorio da je potrebna snažna koalicija koja "neće imati ni jednu pukotinu u sebi".

One stranke koje misle da sada ili posle izbora mogu sarađivati na lokalnom nivou sa Srpskom naprednom stankom, što se mene tiče, ne dolaze u obzir za zajednički nastup na predsedničkim izborima, poručio je Tadić.

Ja ću se konsultovati i dalje, ali ovog trenutka ne vidim razlog da pozovemo DSS, ukazao je Tadić, jer ona očigledno želi da kolaborira sa vladajućom strankom.

Vidim, na moju veliku žalost, to isto ponašanje i kod LDP, dodao je Tadić, ali je naglasio da on ne određuje standarde ponašanja koalicije i da svako može da kaže svoj stav.