Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TAJNE PORUKE: Vučić u skupštini ministrima PODELIO knjige

Foto: Tanjug

TAJNE PORUKE: Vučić u skupštini ministrima PODELIO knjige

Odlazeći premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministrima podelio knjige iz svoje biblioteke i dodao da ih je delio po "triki kriterijumu" i da tačno zna zašto je koju knjigu kome dao.

Srbija
Izvor: Tanjug, B92

"Svoje knjige sam delio, ostavio sam u Vladi police koje sam napravio nasledniku. To sam radio bez vladinog novca. Neko će u neki lepši prostor ući. Ostalo je još neka odela da iznesem" rekao je Vučić u razgovoru sa novinarima posle poslednje sednice vlade koju je vodio kao premijer.

Kako je rekao kriterijum po kome je delio knjige je bio čudan, da je teško zaključiti zašto je kome koju poklonio i naveo da ih je birao sam iz svoje biblioteke.

"Kada sam kupovao knjige morao sam gumicom da brišem cenu" rekao je Vučić i dodao da je svakome od članova kabineta napisao i ličnu poruku.

"Nekome se dopada, nekome ne. Napisao sam šta bi možda mogli da promene. Poželeo sam svima puno sreće i uspeha" dodao je.

Ponovio je da je reč o potpuno različitim knjigama."Ne biste pretpostavili zašto je neko neku knjigu dobijao. Kada Ivica dobije o svim srpskim vladarima, a Ana dobije o Milanu Stojadinovću, Zorana o danima i godinama koje su sve promenile, a Nebojša o pobednicima i kako se postaje i ostaje. Svakome znam kome sam i zbog čega koju dao" istakao je odlazeći premijer i izabrani prersdnik.

Dodao je da na primer "Jadranka umesto Evrope dobila Kinu" te da je to učinio i iz još jednog razloga."Ona je vrlo energična i žestoka u izražavanju svojih stavova, odande je potrebno još malo mira i drugačijeg filozofskog pristupa da dobije i primeni. Svakome sam pronašao nešto. Šalio sam se najviše na Vulinov račun. Nadam se da se nije naljutio" rekao je Vučić.

Ministarka zadužena za EU integracije Jadranka Joksimović je dobila knjigu "O Kini" (On China) Henrija Kisindžera, dok je Milan Krkobabić dobio knjigu "Mosad: Najveće misije izraelske tajne službe", a Slavica Đukić Dejanović jedno od dela Ive Andrića.

Ministar policije Nebojša Stefanović je dobio knjigu "Pobednici" (Winners) čuvenog spin doktora i bliskog saradnika Tonija Blera Alistera Kembela, sa kojim je imao i prilike da se upozna pre dve godine, kada je Kembel održao predavanje pod blagim velom tajne srpskim ministrima.