Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TENKISTI Vojske Srbije peti na Tenkovskom biatlonu

Foto: mod.gov.rs

TENKISTI Vojske Srbije peti na Tenkovskom biatlonu

​Ekipa Vojske Srbije nije uspela da se plasira u finale „Tenkovskog biatlona“ na Međunarodnim vojnim igrama u Rusiji.

Srbija
Autor: NB

Ona se trećeg polufinalnog dana, za mesto u finalu, nadmetala sa ekipama vojski Rusije, Azerbejdžana i Indije.

Prema konačnim rezultatima, u finale su se plasirale Rusija, Belorusija, Kina i Kazahstan, a našoj ekipi pripalo je peto mesto.

Prema rečima rukovodioca tima Vojske Srbije za „Tenkovski biatlon“ potpukovnika Saše Todorova, Srbija je petu poziciju izborila u konkurenciji 17 zemalja koje su se nadmetale u „Tenkovskom biatlonu“ i napomenuo da je trka bila veoma napeta i uzbudljiva.

- Momci su dali sve od sebe iako smo imali problema sa tehnikom, sistemom i naoružanjem. Pokazalo se da trka ne zavisi samo od ekipe – nišandžije, komandira i vozača, već umnogome i od tehnike. U odnosu na prošlu godinu ona je bila mnogo lošije ispravnosti te smo zbog peha na tehnici morali da uvedemo rezervni tenk. Čestitao bih momcima, pre svega na teškim i napornim pripremama, a zatim na svemu što su ovde pokazali, istakao je potpukovnik Todorov.

Glavni trener tima Vojske Srbije za „Tenkovski biatlon“ i zamenik rukovodioca major Ninoslav Z. Đuđić takođe je čestitao ekipi i pohvalio njihov napor i trud.

- Uz veliku volju, ekipa nije uspela da se plasira u veoma priželjkivano finale „Tenkovskog biatlona“. Sumirajući rezultate, zauzeli smo peto mesto u konkurenciji brojnih velesila, a pobedile su nas zemlje koje su se takmičile na svojim tenkovima, sa svojom opremom i municijom, rekao je major Đuđić i napomenuo da su pripadnici naše vojske ostvarili najbolji rezultat od ekipa koje su snage odmeravale na ruskoj tehnici.

Finalu „Tenkovskog biatlona“ i ceremoniji zatvaranja Međunarodnih vojnih igara, 13. avgusta, prisustvovaće i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković.