Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TINEJDŽER NAĐEN OBEŠEN KRAJ TISE "Ubio se zbog BEDE"

Foto: Privatna arhiva

TINEJDŽER NAĐEN OBEŠEN KRAJ TISE "Ubio se zbog BEDE"

Stefan Simić (18) iz Mola, koji je nestao u nedelju uveče, pronađen je juče obešen u šumi kraj Tise. Tinejdžer je, kako kažu njegovi najbliži, digao ruku na sebe zbog nemaštine.

Srbija
Izvor: mediji

Beživotno telo na stablu topole pronašli su njegovi drugovi koji su ga tražili od trenutka kada je nestao.

"Stefan je u nedelju oko 15 sati otišao da se prošeta i nije se vratio. Čekala sam ga cele noći, ali kako ga nije bilo, pretpostavila sam da je otišao kod druga koji se vratio sa odmora i da su prenoćili u vikendici na Tisi. Kako se ni u ponedeljak ujutro nije vratio, potražila sam ga kod drugara. Rekli su mi da ga nisu videli i da nisu bili s njim. Zabrinula sam se i otišla u Adu u policiju da prijavim njegov nestanak. Od tog trenutka svi njegovi drugari su krenuli u potragu od ađanskog mosta na Tisi pa do molske plaže. Pronašao ga je njegov najbolji drug obešenog na drvetu topole kraj Tise", kroz suze govori neutešna majka Marija.

Kaže da su živeli sami u skromnoj kući u Ulici Đure Daničića broj 23.

Suprug joj je umro pre više od deset godina, a starija ćerka Tamara je udata i živi u Bečeju.

"Stefan je imao samo 18 godina, a ja 18 godina u kući nemam struju. Verujem da je digao ruku na sebe samo zbog nemaštine i nemogućnosti da se s njom izborimo. Prošle godine nije mogao da završi treći razred škole za kuvare u Bečeju zato što nije mogao da kupuje mesečnu kartu za autobus. Išla sam na sve strane, u socijalno i kod predsednika opštine, gde se njegova sekretarica izvikala na mene zato što nisam dete poslala u Adu u školu. Jednostavno, ta godina mu je propala i prekinuo je školovanje. Nisam mogla da dobijem za njega ni stipendiju, ništa, makar da odradi. Ovu godinu smo hteli da završi školovanje, ali evo šta me je zadesilo", govori majka, koja dodaje da su živeli od minimalne socijalne pomoći.

Marija je sa Stefanom živela u kući njenih roditelja jer je njen nevenčani suprug, koji je preminuo pre više od jedne decenije, svu imovinu prepisao crkvi kako bi joj nanudio.

"Kada sam pokušala da ostvarim nekakvu stipendiju, tri meseca su dokumenta stajala kod njih, a posle toga su mi dali savet, ali ne i stipendiju. Dete mi se rodilo u mraku i, evo, u mraku je i završilo, a trebalo mu je samo za mesečnu kartu da bi mogao da završi školu", nastavlja uplakana majka.

Ona dodaje da su mladića našli u šumi drugovi, i to njegov najbolji drug Bojan Mitrović, čiji otac joj je i javio za tragediju.

Telo Stefana Simića odneto je na obdukciju, a očekuje se da će biti sahranjen u petak.

Komšije za pokojnog mladića imaju samo reči hvale

- Video sam juče na nasipu dvoje policijskih vozila, prvu pomoć i pogrebna kola. Tada sam čuo da se Stefan obesio. Dobro sam ga poznavao. Bio je miran, tih, pametan i plemenit dečak. Znam da je živeo u nemaštini, što je verovatno i bio povod da digne ruku na sebe - kaže Perica Barbu (47), koji je u blizini tragičnog mesta pecao ribu.