Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TO JE SRBIJA Ostanak bez posla OBOLELE OD KARCINOMA je LEGALAN

Foto: Youtube/N1, printscreen

TO JE SRBIJA Ostanak bez posla OBOLELE OD KARCINOMA je LEGALAN

Ministarstvo rada ne vidi problem u otpuštanju radnice "Jure" Violete Petrović.

Srbija
Autor: Nova Borba, Tanjug

Ministarstvo rada u slučaju otpuštanja „Jure“ Violete Petrović koja je ostala bez posla iako boluje od karcinoma dojke ne vidi problem i kršenje zakona.

Ministarstvo je navelo da je ugovor o radu pomenute radnice istekao 30.11.2016. godine.

Jedinu zaštitu od otkaza ugovora o radu na određeno vreme, u skladu sa Zakonom o radu član 187), imaju zaposleni za vreme trudnoće, porodiljskog odsustva, radi nege i posebne nege deteta, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad.

Inspektori ministarstva počeli su nadzor u „Juri“, a istek ugovora je potvrđen. Prema izjavi poslodavca, sačinjena je službena zabeleška pošto se zaposlena po telefonskom pozivu poslodavca 30. 11. 2016. godine nije javila u prostorije "Jure", pa je rešenje poslato poštom.

Violeta je danas izjavila da joj nije produžen ugovor, te da su svi ugovori bili na šest meseci.

Ja sam ih pitala da li oni znaju da sam ja na bolovanju, da imam karcinom dojke i da nisam sposobna za rad sada, a oni su rekli – žao nam je što ste vi bolesni, ali neće vam biti produžen ugovor, dođite da potpišete i uzmete dokumenta", rekla je Violeta za B92.

Savez samostalnih sindikata Srbije je ponudio besplatnu pravnu pomoć Violeti Petrović.

 


Драгиша:  
"КАРЦИНОМА" Неписмени новинарчићу то се на српском каже ОД РАКА. Пошто си тако неписмен онда марш у твоје село да чуваш овце уместо да овде скрнавиш српски језик. Глупане новинарски.

01.12.2016 18:55h    25     24