Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TOBDŽIJE IZ SRBIJE zauzeli treće mesto na turniru u Rusiji

Foto: defence.ru

TOBDŽIJE IZ SRBIJE zauzeli treće mesto na turniru u Rusiji

Završena je prva polufinalna trka "Tenkovskog biatlona" na vojnom poligonu "Alabino" , a ekipa Srbije osvojila je treće mesto

Srbija
Autor: Glas Moskve

Ekipa Rusije osvojila je prvo mesto u grupi, rezultatom - 1 sat i 36 minuta.

Srpski tenkisti su, osim Rusa, naspram sebe imali i ekipu Azerbejdžana, koja je druga u grupi, i Kirgiziju, koja je završila na četvrtom mestu.

Srpske tobdžije su se pokazale kao najbolje — imali su čak osam od mogućih devet pogodaka u metu.

Srpska vojska imala je na tribinama i svoje verne navijače, vijorila i srpska trobojka, koju su razvili naši vojnici, povremeno se čulo: „Srbija, Srbija", mada su najglasnije navijače imali, podrazumeva se, Rusi, piše portal Glas Moskve.

Tradicionalno, u svim dosadašnjim biatlonima, reprezentacija Rusije je ubedljivo pobeđivala, pa su i ove godine Rusi favoriti.

U polufinalnoj trci se vozila tzv. štafeta, a novina je da su ekipe redosled gađanja ciljeva dobijale samo pola sata uoči trke. Svaka ekipa je vozila četiri kruga: jedan bez gađanja i tri sa izvršenjem gađanja iz topa bočno u pokretu, kao i protivavionskog i spregnutog mitraljeza sa mesta.

Zadatak polufinalista je da za što kraće vreme pogode mete, savladaju manevarsko zemljište — tzv. „zmiju", popune obrtni transporter, pređu vodenu prepreku, savladaju brdo, prođu kroz zadimljeni prostor i protivtenkovski rov, pređu betonski most, „češalj" i minsko polje, savladaju kosi nagib, pređu eskarpu (vertikalni zid visine 90 cm).

U biatlonu je učestvovalo 19 zemalja, a u polufinale se plasiralo 12 ekipa koje su bile najbolje u prvoj fazi takmičenja — „individualnim trkama".

Druga i treća polufinalna trka „Tenkovskog biatlona" održaće se 9. i 10. avgusta, a u njima će se takmičiti reprezentacije Jermenije, Kazahstana, Belorusije, Mongolije, Indije, Irana, Venecuele i Kine.

Nakon što svih 12 polufinalista izvozi svoje trke, dobićemo četiri najbolje ekipe koje idu u finale ovogodišnjeg biatlona.

Finale će se održati 12. avgusta, na dan zatvaranja Vojnih igara u Rusiji.