Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TOMPSON NIJE SASLUŠAN ni sto dana od prekršaja

Foto: dragas.biz

TOMPSON NIJE SASLUŠAN ni sto dana od prekršaja

Sto dana od kada je poveden prekršajni postupak protiv hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona, koji glorifikuje ustaštvo, nije saslušan na nadležnom sudu niti je zakazano ročište.

Srbija
Izvor: Tanjug

Prijava protiv Tompsona pokrenuta je još 5. avgusta zbog ustaškog pokliča "za dom spremni" na slunjskoj proslavi operacije Oluja.

Do danas, međutim, on nije pozvan na saslušanje u nadležnom sudu niti je zakazano ročište, penosi portal Indeks.

Predsednica suda Blaženka Lugar Vladić kaže da se postupak vodi za kršenje Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, jer je okrivljeni prekšio članak koji se odnosi na one "koji na javnom mestu izvođenjem, reprodukovanjem pesama, muzike i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža remete javni red i mir".

"Inače, za to delo predviđena je novčana kazna u visini od 50 do 300 nemačkih maraka, preračunato u evre, ili zatvorska kazna u trajanju do mesec dana, a za prekršaje kod kojih je, kao u ovom slučaju, predviđena i teža odnosno zatvorska sankcija obavezno je održavanje ročišta, no ono još nije zakazano jer okrivljeni nije sasluan", rekla je Vladićeva.