Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TOMPSON PRED SUD tek kada mu policija uruči optužni predlog

Foto: wikimedia.org

TOMPSON PRED SUD tek kada mu policija uruči optužni predlog

Zbog ustaškog pozdrava na koncertu u Slunju, pevač Marko Perković Tompson će se pred prekršajnim sudijom pojaviti tek nakon što mu policija dostavi optužni predlog, kažu u karlovačkoj policiji.

Srbija
Izvor: Agencije, RTS

Portparolka karlovačke Policijske uprave Senka Staroveški ističe da je Tompson za kršenje javnog reda i mira procesuiran u redovnom, a ne hitnom postupku.

"Naša je obaveza da 50-godišnjeg prekršitelja obavestimo da je počinio prekršaj i o pravima koja ima, u skladu sa Prekršajnim zakonom. To znači da mu optužni predlog mora biti uručen na adresi u Splitsko-dalmatinskoj županiji, a tek nakon toga ide na Prekršajni sud", rekla je Senka Staroveški agenciji Hina.

U sredu je policija potvrdila da je protiv Marka Perkovića Tompsona podnet optužni predlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira prilikom nastupa na koncertu koji je u subotu održan u Slunju u sklopu obeležavanja akcije "Oluja".

O toj prijavi Tompson, bar do sada, nije davao izjave za javnost, ali je na svom Fejsbuk profilu juče postavio snimak pesme "Bojna Čavoglave", koja počinje ustaškim pozdravom.


"Pozdrav uz pesmu koja je nastala u Domovinskom ratu", naveo je Tompson koji je napisao i ustaški pozdrav "Za dom spremni".

Protiv Tompsona je juče podneta prijava zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda na koncertu u Slunju, navodi Večernji list.

Večernji list navodi da će se daljom istragom utvrditi identitet eventualnih drugih ljudi koje su tokom koncerta u Slunju 5. avgusta remetili javni red i mir.

Tompsonov menadžment je danas saopštio da on nikada nije kažnjen zbog pevanja pesme "Bojna Čavoglave". Protiv Tompsona je, objašnjavaju, podenesena prekršajna prijava zbog pevanja te pesme 2016. u Kninu, ali on nije prekršajno kažnjen jer je postupak u toku.

Navode i da je Perković tu pesmu izvodio tokom poslednjih 27 godina na hiljade puta a nikada nije bio kažnjen niti prijavljen osim na toj proslavi "Oluje" u Kninu prošle godine, preneo je Jutarnji list.