Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tončev: Vučić će nas zvati u Vladu

Novica Tončev Foto: Tanjug

Tončev: Vučić će nas zvati u Vladu

On dodaje da je SPS posle 2000. godine otišao u opoziciju pa su kasnije svi premijeri shvatili da su socijalisti potrebni zbog političke stabilnosti.

Srbija
Izvor: Danas

Novica Tončev, član Predsedništva Socijalističke partije Srbije, kaže da iako Aleksandar Vučić može bira partnera veruje da će poziv SPS-u da učestvuje u Vladi stići.

Socijalistička partija Srbije je nacionalna institucija i veći brodolomi nas nisu uništili, pa ne bi ni sada odlazak u opoziciju bio fatalan. Mnogi u SPS veruju da bi nas baš to ojačalo, kaže za Danas Novica Tončev, član Predsedništva Socijalističke partije Srbije i predsednik opštine Surdulica.

On dodaje da je SPS posle 2000. godine otišao u opoziciju pa su kasnije svi premijeri shvatili da su socijalisti potrebni zbog političke stabilnosti. Socijalisti su konstanta državotvorne politike i Vučić to zna i nema šanse da sada ne pozove Dačića.

Na pitanje da li veruje da Čedomir Jovanović i njegov LDP, ipak, mogu biti adekvatna zamena za socijaliste, ili je ta priča samo zarad snižavanja cene SPS, Tončev odgovara da "premijer Vučić ima dobar izborni rezultat i da je u poziciji da bira svakog partnera pojedinačno". Tončev, međutim, ponavlja da će SPS stići poziv za Vladu, a da će se o tom pozivu naravno izjasniti i Glavni odbor i Predsedništvo SPS .