Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TOPLANE "ZAVLAČE" GRAĐANE: Evo kada će nam radijatori biti topli!

Ilustracija

TOPLANE "ZAVLAČE" GRAĐANE: Evo kada će nam radijatori biti topli!

Iz srpskih toplana se nisu nadali ovako hladnim noćima!

Srbija
Izvor: alo.rs

U tek ponekim gradovima u Srbiji temperatura će sutra biti preko 10 stepeni, a u ranim jutarnjim časovima žive u termometrima uglavnom ću svuda biti oko petog podeoka, ali srpske toplane ne mare mnogo za to.

Može se reći da se one drže činjenica koja jasno kaže da grejna sezona počinje tek 15. oktobra, pa nam se u narednim danima najvaljuju samo toplotne probe.

Iako se radijatori "gase" zimi kada je temperatura iznad proseka, u toplanama ne nameravaju da izađu u susret stanovnicima sada, kada je pre početka grejne sezone, temperatura ispod proseka.

"Ukoliko vremenske prilike usled niskih temperatura budu zahtevele raniji početak, a takođe prema Odluci o snadbevanju grada toplotnom energijom, pa tri dana zaredom temperature merene u 21 čas budu 12 stepeni i niže, Energetika će biti spremna da krene sa grejanjem" rečeno je u kragujevačkoj toplani za list „Alo!”.

Slično je u Novom Sadu. Iz te toplane podsećaju na zakonske odredbe kada je reč o početku grejne sezone, ali i dodaju da su juče počeli sa hladnim probama, odnsno sa funkcionalnim ispitivanjem toplotnih izvora.

„Beogradske elektrane“ se još ne izjašnjavaju po tom pitanju.

"Pratimo meteorološku prognozu, satno, te smo spremni da odreagujemo na zahtev Grada Beograda, kao osnivača preduzeća, kao i Ministarstva rudarstva i energetike i krenemo sa isporukom toplotne energije" - naveli su ranije u „Elektranama“. Prema tom saopštenju, oni tokom ove nedelje takođe, obavljaju samo funkcionalne probe grejanja.