Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TRAG SRPSKE POLICIJE vodi ka vozilu korišćenom za ubistvo Ivanovića

Foto: ocdn.eu

TRAG SRPSKE POLICIJE vodi ka vozilu korišćenom za ubistvo Ivanovića

Još nema odgovora Euleksa i Unmika povodom zahteva Srbije za uključivanje naših državnih organa u istragu ubistva Olivera Ivanovića, kaže direktor policije Vladimir Rebić.

Srbija
Izvor: RTS

Vladimir Rebić je potvrdio napise pojedinih medija da je Srbin iz Austrije koji je odavno preminuo vlasnik automobila, koji je pronađen zapaljen u Kosovskoj Mitrovici nakon ubistva Ivanovića.

"Te informacije su tačne, to smo dobili od austrijske policije. To vozilo je više puta prodato i mi pokušavamo da saznamo ko je poslednji kupac tog vozila", istakao je direktor policije.

Prema njegovim rečima, srpski organi imaju određena saznanja koja ukazuju na moguće izvršioce ubistva Olivera Ivanovića.

"Trag vodi ka vozilu koje je korišćeno za izvršenju krivičnog dela. Imamo informacije o vlasniku tog vozila i pokušavamo da pribavimo druge podatke. Da ne bih ugrozio istragu, ne bih mogao više detalja da kažem", napomenuo je Rebić.

Direktor policije je podsetio da se Srbija više puta obratila Euleksu i Unmiku sa zahtevom da se srpski organi uključe u vođenje istrage, ali da odgovora još nema.

"Čuo sam se više puta sa šefom Euleksa, apelovao, molio da nam daju neke podatke kako bismo to ovde proverili u Srbiji, ali i ponovio zahtev da zajedno sa kosovskom policijom učestvujemo u preistražnom i istražnom postupku", ukazao je Rebić.

Ministrastvo unutrašnjih poslova i BIA angažovali sve svoje resurse u prikupljanju obaveštenja i dokaza koji će dovesti do izvršioca, ali i nalogodavca ovog zločina, navodi Rebić.

Direktor policije je rekao da "profesionalno veruje da će Euleks i Unmik odgovoriiti na zahteve Srbije".

"Verujem i u srpsku policiju i BIA i da ćemo, zahvaljujući ljudskim i materijalnom resursima, moći da nađemo izvršioca i nalogodavca ubistva", zaključio je Rebić.