Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TRAGEDIJA Obesila se jer su je prevarili za posao!

Ilustr/ NB

TRAGEDIJA Obesila se jer su je prevarili za posao!

Vesna Mladenović (57) iz Leskovca diplomirani tehnolog koja je pre nekoliko godina ostala bez posla, obesila se kasno sinoć u potkrovlju porodične kuće u tom gradu.

Srbija
Izvor: Alo

Njen muž sumnja da se na ovaj dramatičan potez odlučila jer je nedavno bila žrtva prevare.

Vesnin suprug Mile Mladenović kaže za "Alo!" da je ona godinama tražila posao. Čistila je po kućama da bi zaradila koji dinar i sve vreme se, kao intelektualka sa visokom školom, zbog takvih poslova osećala odbačenom od društva.

"Želela je da dođe do bilo kakvog posla pa je preko posrednika krenula na put ka Mađarskoj, iako sam je upozoravao da je reč o prevari", priča suprug Vesne Mladenović.

Prema njegovim rečima, Vesna je odlučila da ode u Mađarsku da radi tako što je preko lokalnog leskovačkog radija čula poziv zainteresovanima da se prijave za posao u Slovačkoj, Češkoj i Mađarskoj, koje je organizovala jedna firma iz Kruševca.

Žrtva prevare Vesna Mladenović/ Foto: Alo/ M.I.

"Vesna se javila na konkurs i ubrzo je usledio poziv: Spremi se za put. Posrednik je došao na našu kapiju i uzeo predujam 50 evra, a kasnije u Beogradu je morala da mu da još 100 evra. Trećeg novembra su ušli u Mađarsku i isti dan se i vratili kući", priča Mile.

"Kada su stigli u Mađarsku nije bilo nikakvog smeštaja za njih niti su oni tamo u Mađarskoj znali da oni treba da dođu. Ni u fabrici gde je trebalo da počnu da rade nisu čuli za njih i tada su shvatili da je sve prevara. Mnogi nisu čak imali novca da se vrate. Vesna je ponela sa sobom još 150 evra da ima i došla je kući četvrtog novembra", priča Vesnin suprug.

Tragedija se desila neposredno pošto je, posle višednevnih poziva, u kuću Mladenovića došao predstavnik radija iz Leskovca, na kome se reklamirao oglas, a koji je, tvrdi Mile, obavljao i deo posredničkih poslova.

"Ja sam bio ozlojeđen zbog prevare i po svaku cenu sam želeo da vidim osobu iz radija i da se čujem sa glavnim organizatorom iz Kruševca, koji se nije više javljao na poznati telefon. Bukvalno sam primorao Leskovčanina da pozove gazdu iz Kruševca, što je ovaj i učinio. Onda sam uzeo telefon i razgovarao sa tim prevarantom. Tražio sam da nam vrati 300 evra. On je psovao, ja sam psovao", priča ožalošćeni suprug.

Posle tog razgovora Mile Mladenović odbio je da vrati telefon Leskovčaninu.

"Čuvao sam ga kao dokaz za policiju, ali on je mene prijavio policiji. Došla je policija i odvela me u stanicu radi izjave. Kada sam se vratio kući sva svetla su bila upaljena a moje Vesne nigde nije bilo", priseća se Mile.

Njeno beživotno telo našao je na tavanu kako visi sa grede. Vesna je pre nego što se ubila ostavila oproštajno pismo u kom je tvrdila da više ne može da izdrži to što joj se dešava.