Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Traže Vulinovu ostavku zbog propusta u radu Centra za socijalni rad

Aleksandar Vulin/ Foto: republikasrpska.net

Traže Vulinovu ostavku zbog propusta u radu Centra za socijalni rad

Mreža žena protiv nasilja zatražila je ostavku ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandra Vulina.

Srbija
Autor: NB

Ostavka je zatražena zbog propusta u radu Centra za socijalni rad u Žitištu, gde se dogodilo petostruko ubistvo i gde je ranjeno više od 20 ljudi.


Pored ostavke ova organizacija žena traži da Vulina ne bude u novoj vladi, pogotovo ne u ministarstvima koja se bave zaštitom dece i žena od nasilja u porodici.

"Izjava Ministra Vulina povodom Preporuka Zaštitnika građana u slučaju postupanja nadležnog Centra za socijalni rad u Žitištu pokazuje da nadležno ministarstvo ne postupa po zakonima i protokolima koje je samo donelo", navela je ta organizacija u saopštenju u kojem je zatražila ostavku ministra.

Mreža žena protiv nasilja podsetila je na kontradiktorne izjave o tome da li je bilo prijave Centru za socijalni rad u Žitištu. Organizacija se pozvala i na kontrolu ombudsmana Saše Jankovića, koji je utvrdio da je Centra imao saznanja o nasilju u porodici devojke koja je prva stradala.