Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Trebala da se održi utakmica između SRBIJE I "KOSOVA", u zadnji čas otkazana

Trebala da se održi utakmica između SRBIJE I "KOSOVA", u zadnji čas otkazana

Doneo sam odluku da se kvalifikacioni turnir za juniorke u rukometu između reprezentacija Srbije i Kosova otkaže, izjavio je potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Nebojša Stefanović je rekao da kvalifikaciona utakmica neće biti održana u popodnevnim časovima, kako je to prvobitno planirano i da se konsultovao sa ministrom sporta, a da je o odluci obavestio premijerku i predsednika.

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi? Svakako. Ali šta bi bila cena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne verujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima", izjavio je Stefanović.

Jake policijske snage blokirale su prilaz SC Kovilovo, uprkos tome što je Vlada zabranila utakmicu između ženskih juniorskih selekcija Srbije i tzv. Kosova u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Policija je raspoređena duž Zrenjaninskog puta i na skretanju kod Pupinovog mesta. Policija ne dozvoljava zadržavanje novinarskih ekipa koje se vraćaju nazad.

Utakmica je trebalo da se odigra danas od 16 sati, ali je Vlada odlučila da je zabrani.