Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Treća Srbija: Ustavni sud da počne da radi svoj posao

Treća Srbija logo

Treća Srbija: Ustavni sud da počne da radi svoj posao

Treća Srbija poziva Ustavni sud da se ugleda na austrijski, kojem je trebalo samo mesec dana da utvrdi neregularnost drugog kruga predsedničkih izbora.

Srbija
Autor: NB

Treća Srbija navodi da je prošlo više od tri puna meseca od kada su sudije Upravnog suda po direktnom i nikad demantovanom nalogu američkih diplomata oborile izbornu listu „Narodni savez- Glišić-Parović“.

"Ovaj sraman čin je u hitnom roku osporen pred Ustavnim sudom Srbije, koji ni posle tri meseca nema hrabrosti ni snage da potvrdi da su nam izborna prava grubo povređena. Čak je i posmatračka misija OEBS u Srbiji (zahvaljujući pre svega grčkim i ruskim ekspertima) u svom izveštaju konstatovala da nam je lista nezakonito oborena, ali Ustavni sud i dalje ćuti", navodi se u saopštenju te stranke.

Treća Srbija poziva Ustavni sud da se ugleda na austrijski, kojem je trebalo samo mesec dana da utvrdi neregularnost drugog kruga predsedničkih izbora, i time potvrdi da su prava njihovih prijatelja iz FPO (Slobodarska partija Austrije) povređena.

"Pozivamo Ustavni sud da bez odlaganja počne da radi svoj posao i poništi sramnu odluku NATO struktura u Upravnom sudu. Neka sudska pobeda srpskih prijatelja suverenista u Evropi bude početak kraja vašingtonske mreže u pravosuđu evropskih država", zaključuje se u saopštenju Treće Srbije, koje je potpisao potpredsednik stranke Miroje Jovanović.