Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Treći protest podrži RTV u Novom Sadu

Foto: printscreen

Treći protest podrži RTV u Novom Sadu

Na protestu su zatražene ostavke novog rukovodstva, gradonačelnika Novog Sada, a Treća Srbija optužena je za organizaciju kontramitinga.

Srbija
Autor: NB

Treći po redu protest "Podrži RTV" zbog smena novinara i urednika na toj televiziji održan je danas u Novom Sadu.

Na protestu se okupilo oko 1.000 ljudi koji su zatražili smene novog rukodovstva, gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, kojeg su zajedno sa Srspkom naprednom strankom i Trećom Srbijom optužili za organizaciju nedavno održanog kontramitinga.

Na protestu je govorio Marko Jakovljev, novinar RTV, koji je rekao da je kontramiting bio cirkus na kome je trošen novac građana, a on je rekao da su kontraming organizovali SNS i TS.

"To je bio cirkus sa direktnim prenosom na Pinku. U saopštenju Treće Srbije je rečeno da se traži revizija troškova RTV u prethodnom periodu, koje se mi ne bojimo, jer mi nismo ti koji imaju ogromne plate. Tim saopštenjem pokazali su nepoznavanje javnog servisa jer su rekli da pozivaju da članovi svih partija budu u komisiji" rekao je Jakovljev i dodao da je RTV vlasništvo građana.

Predsednik Treće Srbije Miroslav Parović, kojeg smo kontaktirali zbog optužbi za orgnaizaciju kontamitinga rekao je da ga te optužbe ne čude.

"Ne čude me otpužbe pulena Dinka Gruhonjića, a one dolaze upravo zbog toga što smo se založili za proveru finasija i načina na koji je novac trošen" rekao je Parović.

Jakovljev je podsetio da su nedavno na RTV pored smenjenih urednika, otpuštena 22 honorarca pod izgovor prestanka ugovora, a da je među njima bilo pet potpisnika pisma.

Reditelj Kokan Mladenović govoreći na skupu istakao je da ne postoji politička opozicija u Srbiji, već da su jedina opozicija upravo oni koji dolaze na proteste "Podrži RTV". On je kazao da LDP trguje Vračarom, da je SVM sada sa onima koji su im devedesetih prebrojavali krvna zrnca, da je LSV prodao Novi Sad za šaku fotelja, dok DS podržava stranke krajnje desnice.

Novinar Dinko Gruhonjić je rekao da će Nezavisno društvo novinara Vojvodine pomoći otpuštenim novinarima i urednicima da tuže RTV pred domaćim i stranim sudovima.

Okupljeni su zatim prošetali do gradske kuće gde su pozvali na odgovornost aktuelno novosadsku vlast na čelu sa Milošem Vučevićem, a u toku su koncerti bednova koji se održavaju ispred upravne zgrade RTV.