Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TRESE SE BEOGRAD: Smenjuju direktore BOLNICA!

Dom zdravlja Voždovac/ Foto: panoramio.com

TRESE SE BEOGRAD: Smenjuju direktore BOLNICA!

Ministarstvo zdravlja je odlučilo- tri doma doma zdravlja u Beogradu menjaju rukovodstvo!

Srbija
Izvor: tf.rs

Predstavnici Ministarstva zdravlja održali su sastanak sa timovima za kontrolu stanja u zdravstvenim ustanovama širom Srbije, a kako piše portal "Telegraf", posebnu pažnju tokom pregovora zavredili su izveštaji iz beogradskih domova zdravlja.

Isti medij navodi da je jednoglasno donet zaključak da je zbog loše organizacije posla, neadekvatnog vođenja medicinske dokumentacije i higijene na nedopustivo niskom nivou potrebno predložiti lokalnim samopuravama, kao njihovim osnivačima, da je neophodno da dođe do promene rukovodioca u domovima zdravlja Mladenovac, Voždovac i Barajevo.

Prema istim podacima, rukovodioci domova zdravlja Savski venac, Čukarica, Zvezdara i Grocka imaju 14 dana da porade na uočenim manjkavostima.

"Kad su u pitanju klinički centri, konstatovano je da je u Kliničkom centru Srbija nezadovoljavajuće stanje na Klinici za grudnu hirurgiju zato što nisu stvoreni uslovi za početak procesa transplantacije pluća, kao i za uvođenje novih metoda lečenja i da je zato potrebno u ovoj klinici obaviti kadrovske promene. Direktorima Centra za anesteziologiju i reanimatologiju i Centra za radiologiju i magnetnu rezonancu ostavljeno je tri nedelje da unaprede sistem organizacije posla", navode u Ministarstvu zdravlja.