Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Trojica optuženih za ubistvo Amerikanaca STIŽU U BEOGRAD, braniće se sa slobode

Foto: gazeta.ru

Trojica optuženih za ubistvo Amerikanaca STIŽU U BEOGRAD, braniće se sa slobode

Trojici državljana Srbije optuženih za teško krivično delo grupnog ubistva s predumišljajem na Zakintosu odobreno je da se brane sa slobode, uz kauciju od po 5.000 evra, objavili su grčki mediji.

Srbija
Izvor: RTS

Oni će čarter-letom doputovati danas u Beograd. Petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do 18 meseci.

Uz kauciju će se sa slobode braniti srpski državljani koji su privedeni u policijsku upravu na Zakintosu 8. jula pod sumnjom da su učestvovali u ubistvu američkog studenta Bakarija Hendersona (23) u klubu "Bar kod" u mestu Laganas. Optuženi su za nanošenje teških telesnih povreda.

O sudbini jednog srpskog državljanina koji je juče dao iskaz u svoju odbranu trebalo je da bude odlučeno danas. Međutim, Tanjug javlja da je njegovo saslušanje odloženo za sutra u 17 časova.

Preostaloj petorici uhapšenih, među kojima je jedan Grk, jedan Srbin iz Bosne s britanskim pasošem i trojica srpskih državljana, određen je pritvor do 18 meseci.

Oni će biti prebačeni u zatvor, u mestu Avlona, pedesetak kilometara severno od Atine.

Kako je sinoć prenela komercijalna TV stanica Antena, razjašnjeno je da nije bilo nacionalističkih niti rasističkih motiva za ubistvo.

Takođe je objavljeno da bi istražni sudija za neke od uhapšenih mogao da državnom tužiocu predloži i najtežu kaznu koju poznaje grčko pravosuđe – doživotnu robiju, jer je zločin okvalifikovan i kao planirano tj. organizovano ubistvo.

Ukupno devet osoba je uhapšeno zbog učestvovanja u tuči na Zakintosu u kojoj je ubijen američki državljanin, od čega su sedam osumnjičenih državljani Srbije.

Sumnja se da je najmanje 15 osoba zadalo udarce nesrećnom mladiću, od kojih su nekoliko udarca bila fatalna.

Medijske spekulacije o navodnom izručenju srpskih državljana američkom pravosuđu su bez osnova, jer će se njima suditi po grčkim zakonima.