Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Turska: Grupa od osam srpskih kamiondžija traži pomoć

Foto: pixabay.com

Turska: Grupa od osam srpskih kamiondžija traži pomoć

Grupa od osam srpskih kamiondžija, od kojih je jedan sa porodicom, tvrdi da je praktično zarobljena u mestu Tekirdag na severozapadu Turske, na 135 kilometara od Istanbula.

Srbija
Izvor: telegraf.rs

Navedeno je da su se redakciji sajta telegraf.rs javili vozači kamiona iz Srbije koji su bili svedoci državnog udara u Turskoj, a sada se nalaze blokirani u gradiću Tekirdag, gotovo bez hrane i vode.

Rekli su da su, kako navodi sajt, poslušali savet srpskog ambasadora i konzula i da u toku noći između petka i subote nisu napuštali smeštaj, ali su jasno čuli pucnjavu.

"Nas je ovde osmorica, i već danima smo praktično zarobljeni u ovom gradu. Zvali smo našu ambasadu, ali su nam oni rekli da nađemo sklonište i da ne mrdamo odatle", kaže jedan od vozača.

Navedeno je da ove kamiondžije žive u različitim krajevima Srbije i sada sa nestrpljenjem iščekuju da dobiju bilo kakve informacije o daljem kretanju. Neki od njih su na putu sa svojom decom i suprugama i jako strahuju za svoj, kao i živote svojih najbližih.

"Jedan od naših kolega je ovde sa porodicom, trebalo bi makar njega da zbrinu", kaže vožč po imenu Darko, navodi sajt.

Ono što ih najviše plaši je činjenica da polako ostaju bez hrane i bez vode.

"Kako turisti koji su došli na letovanje mogu da se vrate avionom iz Turske? Mi samo hoćemo da se bezbedno vratimo svojim porodicama i kućama u Srbiju", apeluje Darko.

Sajt navodi da su kamiondžije koje se nalaze u Turskoj Ivan Stanojević, Darko Mladenović, Sadmin Tatlaman, Kristijan Porucki, Aleksandar Momčilović, Goran Kitić, Karolj Tot i Samaš Nemet.