Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Turska upozorava "Kosovo" o mogućim napadima Gulenove organizacije

Foto: hr.wikipedia.org

Turska upozorava "Kosovo" o mogućim napadima Gulenove organizacije

Turska je upozorila kosovske vlasti na mogućnost terorističkih napada na objekte Turskog kulturnog centra "Junus Emre" na Kosovu i zatražila njihovu zaštitu.

Srbija
Izvor: Tanjug

Ambasada Turske u Prištini je, u zvaničnoj prepisci za kosovskim Ministarstvom spoljnih poslova, upozorila na moguće napade, kako navodi, terorističke organizacije Fetulaha Gulena na objekte Turskog kulturnog centra "Junus Emre" na Kosovu.

U pismu, koje nosi datum 23. jul, turska ambasada traži od kosovskih vlasti da preduzmu bezbednosne mere u okolini zgrada Kulturnog centra u Prištini, Prizrenu i Peći, kako bi ih zaštitile.

Zvaničnici kosovske policije rekli su za RSE da nema naznaka "terorističkih akcija na Kosovu", ali su dodali da su bezbednosne mere, u vreme globalnih pretnji mogućim terorističkim napadima, neophodne kako bi se osigurala bezbednost građana.

Turski kulturni centar "Junus Emre" otvoren je na Kosovu pre pet godina, prvo u Prištini i Prizrenu, a potom i u Peći, a glavnu finansijsku podršku dobija od Generalnog konzulata Turske u Prizrenu, navodi RSE.

Posle neuspelog pokušaja puča u Turskoj 15. jula, vlasti u Ankari nastoje da dokažu umešanost muslimanskog sveštenika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD, u organizovanje državnog udara.