Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TUŽI VUČIĆA Čičak tvrdi da NE RADI za Britance

Foto: RTV, Tanjug

TUŽI VUČIĆA Čičak tvrdi da NE RADI za Britance

Nakon tvrdnji da radi za obaveštajnu službu iz VB pokreće postupak.

Srbija
Autor: Danas, Nova Borba

Zoran Čičak, jedan od osnivača JUL-a i čovek kojeg je premijer Aleksandar Vučić pomenuo na konferenciji za medije rekavši da radi za britansku obaveštajnu službu, kaže da će tužiti Vučića.

On je na svom blogu, na kom je objavljena i priča zbog koje ga je Vučić prozvao odgovorio premijeru, napisavši da on nije 1994. godine delio iste vrednosti sa premijerom, a za koje je rekao da su ratnohuškašče i šovinistčke. Čičak je dodao da je iz JUL izbačen 1995. godine, te nije bio u partiji kada je Vučić bio ministar informisanja.

Čičak je napisao i da su netačne tvrdnje da radi za britanske obaveštajce, te se u jednom delu i zahvalio premijeru što mu je podigao čitanost bloga, ali rekao da će ga zbog optužbe da radi za Britance tužiti pred nadležnim sudom.

Podsetimo, na konferenciji za medije Vučić je upitan šta misli o informacijama iz Čičkovog teksta, prema kojima premijer navodno ima milione evra u švajcarskoj banci. Nakon toga, Vučić je upitao da li je to napisao onaj Julovac, što se hvali da radi za Britansku obaveštajnu službu, dok Čičak kaže da se u njegovoj priči ne pominje Vučić, ali da je tako shvaćeno uporedivši svoju priču sa Krležinom „Banket u blitvi“.