Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TUŽILAŠTVO PREUZELO SLUČAJ upada stranih državljana u vojne objekte

Foto: http://bg.vi.jt.rs

TUŽILAŠTVO PREUZELO SLUČAJ upada stranih državljana u vojne objekte

Više javno tužilaštvo preuzelo je slučaj zbog kojeg je u nedelju Vojna policija uhapsila dvojicu Amerikanca i dve Ukrajinke koji su dronom snimali objekte Generalštaba i naložilo prikuljanje potrebnih obaveštenja povodom tog događaja

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

Ukrajinske državljanke su puštene na slobodu, prema ambasadi Ukrajine u Beogradu, dok za privedene državljane SAD nema zvaničnih potvrda o puštanju.

Portparolka Višeg tužilaštva Tatajana Sekulić rekla je za Tanjug da je tužilaštvo podnelo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja radi provere šta se "kritičnom prilikom dogodilo" i pojasnila da je u toku predistražni postupak.

To znači da se tek utvrđuje šta i kako se dogodilo, kao i da nema krivičnih prijava protiv bilo koje osobe.

Tek kada se okonča predistražni postupak, biće odlučeno da li će se pisati krivične prijave, protiv koga i za koje krivično delo.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je u ponedeljak da su pripadnici Vojne policije, u toku nedelje i ponedeljka lišili slobode osmoro stranih državljana, bilo što su pokušali da neovlašćeno snimaju vojne objekte ili što su pokušali da neovlašćeno ulaze u vojne objekte, gde je ulaz civilima strogo zabranjen.

Amerikanci i dve Ukrajinke uhapšeni su u nedelju u Beogradu zbog snimanja objekata Generalštaba dronom, a istog dana su prema pisanju medija, u vojnom skladištu na Fruškoj gori uhapšeni Britanka i Avganistanac sa italijanskim pasošem, dok su kod Novog Sada vojni policajci priveli par iz Španije zbog neovlašćenog ulaska u kasarnu "Petrovaradin".