Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miškovića

Miroslav Mišković Foto: www.miroslavmiskovic.rs

Tužilaštvo traži 12 godina zatvora za Miškovića

Zamenik tužioca Tamara Ristić zatražila je danas pred Specijalnim sudom zatvorsku kaznu od 12 godina za vlasnika Delte Miroslava Miškovića, zbog utaje poreza i zloupotrebe položaja.

Srbija
Izvor: Tanjug

Tako su putarska preduzeća oštećena za 30 miliona evra.

Zamenik tužioca je pored kazne zatvora tražila i novčanu kaznu, ali nije opredelila visinu.

U nastavku suđenja Miškoviću, Tužilaštvo za organizovani kriminal dalo je završne reči u tom procesu, nakon što je sudsko veće Specijalnog suda odbilo nove dokazne predloge odbrane za saslušanje još dva svedoka i jednog stručnjaka za poreze.

Ristić je najpre obrazložila navode optužnice i analizirala izvedene dokaze, i na kraju izlaganja predložila sudu kaznu za vlasnika Delte.

Miškoviću se sudi za pomaganje sinu Marku u utaji poreza po odbitku od kapitalnog dobitka iz poslovanja putarskih preduzeća, a optužen je i za krivično delo zloupotreba službenog položaja zbog navodnog izvlačenje para iz putarskih preduzeća.

Sudsko veće je ponovo odbilo predlog odbrane da se sasluša Pavle Zelić i kao svedok i kao stručni savetnik, kao i dva nova predloga za svedočenje šefa knjigovodstva u sistemu Delte Svetislave Cvetić, kao i šefa poslovnog sistema zadužen za finansije Milke Vojvodić.

Mišković i njegov sin Marko bili su uhapšeni u decembru 2012. godine. Posle višemesečnog boravka u pritvoru pušteni su da se brane sa slobode, uz jemstva od više miliona evra, a pasoši su im i dalje u sudskom depozitu i ne mogu da napuste boravište bez odobrenja suda.