Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR za mladiće koji su "bentlijem" udarili u vozilo u kojem je bio Vučić

Foto: N1

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRITVOR za mladiće koji su "bentlijem" udarili u vozilo u kojem je bio Vučić

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv trojice mladića koji su u subotu ujutru presekli kolonu automobila predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predložilo sudu da im odredi pritvor.

Srbija
Izvor: Tanjug

Istraga je pokrenuta zbog sumnje da su izvršili krivično delo ugrožavanje sigurnosti, rekla je portparol Tužilaštva Tatjana Sekulić.

Pritvor je zatražen zbog bojazni da će uticati na svedoke i da će ponoviti krivično delo, dodala je Sekulić.

Incident se dogodio u subotu oko 8.20 časova na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi kada je na vozilo u kome se nalazio predsednik Srbije naleteo automobil "bentli" španskih registarskih oznaka.

Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni, a reč je o radnicima obezbeđenja jedne od beogradskih diskoteka i klubova.

Prema krivičnoj prijavi, za volanom luksuznog automobila bio je Luka R, a pored njega su bili i Miloš T. i Stevan D, preneli su beogradski mediji koji navode da su oni od ranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela.

Izvor "Politike" je naveo da mladići nisu imali nameru da preseku kolonu u kojoj se nalazio predsednik Srbije već da je do sudara došlo pošto je vozač "bentlija" "driftovao, odnosno brzo okretao automobil pod punim gasom tako da gume počnu da škripe".