Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U BEOGRADU SUTRA "RATNO STANJE" zbog Bajdena!

Džo Bajden/ Foto: washtimes.com

U BEOGRADU SUTRA "RATNO STANJE" zbog Bajdena!

Duž rute kojom se bude kretao Bajden, blokiraće se mobilni telefoni, roletne na stanovima moraju biti spuštene, šahtovi zavareni, a snajperisti postavljeni po krovovima objekata.

Srbija
Izvor: Blic, NB

Sutra će u Beiogradu bezbednosne mere biti na visokom nivou. Neke ulice će biti blokirane, moći ćete da vidite snajperiste po krovovima, a na hiljade policajaca, pripadnika stranih i domaćih obaveštjaca, te Vojska Srbije obezbeđivaće američkog potpredsednika Džozefa Bajdena i članove njegovog kabineta.

To će biti druga Bajdenova poseta Srbiji u toku svog mandata, a u zasad samo organizatori znaju preciznu satnicu Bajdenovog dolaska u Srbiju. Poznato je samo da će se sresti sa premijerom Aleksandrom Vučićem, kao i sa predsednikom Tomislavom Nikolićem.

Dolazak američkog potpredsednika neće ostati neprimećen za Beograđane.

U vreme njegovog dolaska režim saobraćaja u prestonici Srbije biće izmenjen. Koridor kojim će se kretati VIP kolona biće isključen za saobraćaj, kao i ulice u neposrednoj blizini.

Parkirani automobili, kante za đubre i svi drugi predmeti biće uklonjeni, a standardne mere koje se primenjuju prilikom dolaska najviših stranih državnika podrazumevaju i da se u zonama prolaska kolone.

Tada se na određeno vreme bliokiraju i mobilni telefoni, spuštaju roletne, vare šahtovi i proveravaju podzemne cevi i vodovi, a po krovovima zgrada postavljaju skriveni snajperisti.

Nakon sutrašnje posete srpskoj prestonici, Bajden ide na Kosmet, gde će se sastati sa rukovodstvom samoproglašene države Kosovo.

Poznato je i da će američki potpredsednik držati govor u blizini vojne baze SAD-a "Bondstil" gde će učestvovati u ceremoniji posvećenoj imenovanju ulice u čast njegovog pokojnog sina Boa Bajdena, gde bi trebalo i da se obratiti okupljenima.