Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U EU NIKO PRE 2021. Miščevićeva "Naše je da uradimo posao"

Foto: mc.rs

U EU NIKO PRE 2021. Miščevićeva "Naše je da uradimo posao"

Šefica pregovračkog tima Srbije sa EU Tanja Miščević rekla je danas da nijedna zemlja ne može postati članica EU pre 2021. godine.

Srbija
Izvor: Tanjug, NB

Kako je kazala, tada nastupa novi budžetski prediod unije i to je prosto pravilo od kog se dalje ne može.

"Naše je da uradimo posao, da dostignemo određeni stepen vrednosti koji će meni - građanki Tanji Miščević, ne šefici pregovaračkog tima - biti ono što zadovoljava moj život u Srbiji 21. veka", rekla je Miščević na okruglom stolu "Šta nas čeka u poglavljima 23 i 24", održanom u Pres centru Tanjuga.

Miščevićeva je kazala da je zato manje važan datum kada će Srbija ući u EU, već je bitno postići nivo evropskih vrednosti.

Kako je istakla, proces pristupanja EU treba da nam pomogne da ih prihvatimo, da im pripadamo, a ne da nam ih neko nameće kao uslov, već što su nam potrebne da "imamo za šta da se uhvatimo".

Smatra da će se vrlo često čuti da je Evropa bezbednosni, mirovni, ekonomski projekat, ali da je zapravo njena suština, da su se oni okupili oko vrednosti koje su nesporne za države koje su formirale tri zajednice.

Predsednica Saveta za sprovođenje akcionog plana za poglavlje 23 Milica Kolaković-Bojović kao jednu od ozbiljnih opasnosti po proces evrointegracija navela je zbunjivanje građana.

"Moj utisak je da građani i dalje zaista suštinski ne razumeju šta donosi proces evrointegracija, a ne razumeju prvenstveno zbog toga što ih predstavnici vlasti, ne samo trenutne, nego i prethodne i one pre toga, zbunjuju, kada je u pitanju proces evropskih integracija", rekla je Bojović.