Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"U EU su LAME sa Tibeta koje drže GLAVE U PESKU"

Foto: sps.org.rs

"U EU su LAME sa Tibeta koje drže GLAVE U PESKU"

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić ogorčen je na EU zato što "ponovo drži glavu u pesku".

Srbija
Autor: NB

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spolјnih poslova Ivica Dačić je to rekao povodom odgovora predsednika Evropske komisije Žan Klod Junkera na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića koji je ukazao na antisrpsku politiku u Hrvatskoj i u regionu.

„Junker nije odgovorio ni na jedno konkretno pitanje koje je Vučić istakao, nije komentarisao rehabilitaciju fašističkog ustaškog režima NDH, ni oslobađanje ratnih zločinaca iz poslednjeg rata, ni podizanje spomenika ustaškom teroristi Barešiću, ni vređanje srpske države", rekao je Dačić i dodao da je on unapred najavio da se EU pravi gluvonemom kad je antisrpska politika u pitanju. Ali zato je uvek spremna za pridike Srbiji kad joj se nešto u Srbiji ne svidi.

"To više neće moći tako. Nismo vas pitali za mir u svetu nego za antisrpsku politiku jedne vaše članice, koja ugrožava mir i stabilnost u regionu", izričit je prvi potpredsednik.

On je u saopštenju takođe rekao da ništa nije ni očekivao, pa zato nije razočaran. Dačić je istakao da danas čak ni deca više bajkama ne veruju.

"Kao što sam juče najavio, kao da su lame sa Tibeta, tako se i EU filozofski izjašnjava o „šaka jada“ problemu – antisrpskoj politici. Promašili su temu“, zaključio je Ivica Dačić.