Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U novom parlamentu formirano 16 poslaničkih klubova

Skupština Srbije Foto: Tanjug

U novom parlamentu formirano 16 poslaničkih klubova

Naprednjake će voditi u poslaničkim klupama Aleksandar Martinović, SPS Ivica Dačić, DS Pajtić, Šešelj će biti šef poslanika radikala, a Radulović će voditi Dosta je bilo

Srbija
Izvor: Agencije/NB

U nastavku konstitutivne sednice Skupštine Srbije danas je formirano 16 poslaničkih grupa, od kojih je najbrojnija Srpske napredne stranke, na lijem čelu je Aleksandar Martinović, a zamenik mu je Vladimir Orlić

Šef poslaničkog kluba Socijalističke partije Srbije je Ivica Dačić, a njegov zamenik je Aleksandar Antić, dok su na tim funkcijama u klubu Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i Nemanja Šarović.

U poslaničkoj grupi pokreta Dosta je bilo na čelu je Saša Radulović, a zamenik je Aleksandar Stevanović, dok poslaničku grupu Demokratske stranke predvodi Bojan Pajtić, a zamenik mu je Nataša Vučković.

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske stranke Srbije je Milorad Mijatović, a zamenik je Milena Bićanin.

Na čelu poslaničke grupe Partije ujedinjenih penzionera Srbije je Milan Krkobabić, a njegov zamenik nije imenovan.

Grupu pokreta Dveri predvodi Boško Obradović, zamenik mu je Srđan Nogo, dok je na čelu poslaničkog kluba Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić, sa zamenikom Milanom Lapčevićem.

Poslaničku grupu Jedinstvene Srbije, kao i do sada, predvodi Dragan Marković, a zamenik je Petar Petrović.

Zajedničku poslaničku grupu formirali su Liberalno demokratska partija i Stranka demokratske akcije Sandžaka, a na njenom čelu je Čedomir Jovanović, dok je zamenik Enis Imamović.

Šef poslaničke grupe Nove Srbije je Velimir Stanojević, a zamenik je Dubravka Filipovski.

Savez vojvođanskih Mađara i Partija za demokratsko delovanje takođe imaju zajednički poslanički klub, čiji šef je Balint Pastor, a zamenik je Fatmir Hasani.

Zajednički klub formirali su i Pokret socijalista, Narodna seljačka stranka i Ujedinjena seljačka stranka, na čelu mu je Đorđe Komleski, a zamenik je Marijan Rističević.

Šef zajedničkog poslaničkog kluba Lige socijaldemokrata i Zelene stranke je Nenad Čanak, a zamenik je Goran Čabradi.

Klub poslanika Socijademokratske partije Srbije predvodi Marko Đurišić, a zamenik je Miroslav Aleksić.

Skupština Srbije konstituisana je danas potvrđivanjem mandata poslanika, koji su zatim položili zakletvu.