Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U SKUPŠTINI JEDINSTVA NI NA VIDIKU! Ko su "Tačiijevi Srbi"?

Foto: intermagazin.rs

U SKUPŠTINI JEDINSTVA NI NA VIDIKU! Ko su "Tačiijevi Srbi"?

Zasedanje protiče vrlo burno, pršte optužbe na relaciji vlast - opozicija, Raspravlja se "ko igra po pravilima Evrope", ali i ko je u Tačijevim skutima.

Srbija
Izvor: Tanjug

Skupštinski odbor za Kosovo i Metohiju od jutros zaseda na temu aktuelne situaciju u južnoj srpskoj pokrajini, te o daljem toku pravcu pregovora Beograda i Prištine. Izlaganje direktora Vladine kancelarije za KiM Marka Đurića ispraćeno je burnim reakcijama, a upućene su mu i optužbe da "saučestvuje u stvaranju nezavisnosti Kosova"

Njemu su opozicioni poslanici zamerili da drži "zapaljive govore" zbog medija, a da, kako su pojedini rekli, "saučestvuje u stvaranju nezavisnosti Kosova".

Ipak, najviše reakcija je izazvao stav poslanika Srpske radikalne stranke Nemanje Šarovića, koji je zamerio predsedniku odbora Milovanu Drecunu što je pročitao pismo predstavnika Srpske liste nakon što je usvojen dnevni red.

"U pravnom sistemu Srbije nikakva Srpska lista ne postoji. To su Tačijevi Srbi, koji su birani u skladu sa Ustavom i zakonom Kosova", rekao je Šarović.

On je zamerio Đuriću i što sedi pored predsednika odbora, a ne u klupama "gde mu je mesto".

Poslanica Demokratske stranke gordana Čomić, imala je zamerku na Đurićev izveštaj, pošto bi prema njenom sudu, bilo produktivnije da su dobili izveštaj o dijalogu između Beograda i Prištine.

Direktor Kancelarije za KiM je, između ostalog, rekao i da srpski predstavnici nisu ušli u privremene institucije "da bi bili Tačijeva dekoracija" već da pomognu Srbima da opstanu.