Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
U Srbiji ponovo izborna tišina

Foto: Tanjug

U Srbiji ponovo izborna tišina

Zbog ponavljanja izbora na 15 biračkih mesta zbog nepravilnosti, od ponoći je u Srbiji ponovo na snazi predizborna tišina, što će trajati do srede u 20 časova, kada se birališta zatvaraju

Srbija
Izvor: Tanjug

U Srbiji će u sredu, 4. maja, biti ponovljeno glasanje na vanrednim parlamentarnim izborima na 15. biračkih mesta zbog čega je u ponoć počela izborna tišina.

Predizborna tišina trajaće do 4. maja u 20 sati, do kada je zabranjena predizborna kampanja i slanje političkih poruka.

Preliminarni rezultati izbora očekuju se u sredu uveče, najavila je Republička izborna komisija.

Glasanje će biti ponovljeno na pet biračkih mesta u Nišu (Medijana, Palilula i na tri biračka mesta u Panteleju), na po dva biračka mesta u Vranju i u Jagodini i na po jednom biračkom mestu u Bačkoj Topoli i u Sremskim Karlovcima.Glasanje će biti ponovljeno i na po jednom biračkom mestu u Užicu, Kladovu, u beogradskoj Paliluli, kao i na jednom mestu na Novom Beogradu.

Na tim mestima je upisan 19.631 birač, a štampa se 0,5 odsto rezervnih listića, tako da će ukupno biti štampano 19.729 glasačkih listića.

Na ponovljenim mestima na vanrednim parlamentarnim izborima birači će moći da glasaju za 20 lista, kao sto je to bila i 24. aprila kada su održani vanredni parlamentarni izbori u Srbiji.