Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Učeniku pocepao uvo, Vuka Karadžića naziva BRKATIM DEBILOM: Nastavniku srpskog NIKO NIŠTA NE MOŽE

Ilustracija/ Foto: blic.rs

Učeniku pocepao uvo, Vuka Karadžića naziva BRKATIM DEBILOM: Nastavniku srpskog NIKO NIŠTA NE MOŽE

"Priča deci o gejevima i prostitutkama. Izjavio je da se “koka-kola” pravi od krvi abortirane dece", žale se revoltirani roditelji.

Srbija
Izvor: Kurir

Nastavnik srpskog jezika iz OŠ “Aleksandar Karađorđević u Mačvanskom Prnjavoru, Milan Milinković konstantno vređa decu na časovima, a njegovoj torturi se ne nazire kraj, tvrde roditelji osnovaca.

"Nije normalno da se jedan obrazovani nastavnik tako obraća deci. Vređa ih na račun izgleda, jednoj devojčici je rekao da je debela krmača", kaže jedan od roditelja za beogradske medije.

Milinković se hvali kako mu niko ništa ne može. Priča deci o gejevima i prostitutkama. Izjavio je da se “koka-kola” pravi od krvi abortirane dece. Zamislite, nije ga sramota da Vuka Karadžića naziva brkatim debilom, navodi revoltirani roditelj.

Pre tri godine kada je bio dežuran na hodniku, jednog dečaka je povukao za uvo i pocepao ga. Roditelji tog dečaka su ga tužili i ispostavilo se da dete nije krivo. Milinković je tada bio suspendovan na mesec dana, nakon čega su ga vratili.

Direktorka OŠ “Aleksandar Karađorđević” Marija Miljić kaže da je dobila i pisanu pritužbu, na koju je reagovala u skladu sa zakonom.

"To podrazumeva najpre posetu času i utvrđivanje istinitosti. Koraci koje sam preduzela su razgovor i opomena pred pokretanje disciplinskog postupka, a ukoliko bude potrebno, i preduzimanje mera u skladu s azakonom. Sa slučajem će biti upoznata i nadležna porosvetno-pedagoška služba", rekla je direktorka.