Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UCENJIVALI IH I PRETILI IM, ali ne odustaju: Vojni sindikat Srbije NE OTKAZUJE PROTEST!

Vojni sinidakat Srbije ne odustaje od protesta/ Foto: facebook.com

UCENJIVALI IH I PRETILI IM, ali ne odustaju: Vojni sindikat Srbije NE OTKAZUJE PROTEST!

Predstavnici Vojnog sindikata Srbije iznelu su svoje zahteve i odlučno rekli da ne odustaju od protesta.

Srbija
Autor: Nova borba

Kako su iz tog sindikata (VSS) rekli na koferenciji za novinare, oni su se saastali sa ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem, njegovim pomoćnikom za ljudske resurse Milošem Jankovićem i načelnikom Generalštaba generalom Ljubišom Dikovićem i tom prilikom su svi bili složni u konstataciji da se svi zahtevi Vojnog sindikata Srbije reše pozitivno.

Prethodnih dana je bilo dosta javne polemike u vezi sa održavanjem tog protesta, ali su predstavnici VSS-a danas nedvosmisleno potvrdili svoje stanovište, istakavši da protest nije štrajk, nego da će se on organizovati nakon radnog vremena. Dodaju i da u zemlji ne vlada vanredna situacija, pa da ne mogu da protestuju.

"Iako postoje nagoveštaji dogovora po zahtevima Vojnog sindikata Srbije, protest najavljen za 27.11.2016.godine neće biti otkazan pre dogovora sa ministrom odbrane koji mora biti u pisanoj formi i propraćen dinamičkim planom realizacije dogovorenog", naveli su iz tog sindikata uz napomenu da je naredni sastanak sa ministrom odbrane, odnosno predstavnicima Ministarsta odbrane i Vojske Srbije najavljen za utorak 22.11.2016.godine.

Taj sindikat je pre nekoliko dana saopštio i da su neki njihovi članovi pretrpeli velike pritiske od ljudi iz Ministarstva odbrane, u smislu da će doživeti razne vrste "sankcija" ukoliko se upuste u najavljeni protest.

Podsećanja radi, ono što najviše smeta predstavncima Vojnog sindikata Srbije jesu niske plate i dnevnice, iz VSS-a napominju i da je ulaganje u srpsku vojsku najniže u Evropi.