Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
 UEFA nije dozvolila učešće kosovskih klubova u Evropi

UEFA logo

UEFA nije dozvolila učešće kosovskih klubova u Evropi

Tako je zabranjeno kosovskom prvaku Feronikeliju učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i Prištini u kvalifikacijama za Ligu Evrope

Srbija
Izvor: Tanjug

UEFA je obavestila klubove iz samoproglašene države Kosovo da naredne sezone neće igrati utakmice koje su pod okriljem te organizacije jer ne ispunjavaju kriterijume.

Tako je zabranjeno kosovskom prvaku Feronikeliju učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kao i Prištini u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pod obrazloženjem da im je infrastruktura loša, a finansijski sistem nestabilan.

"Dobili smo dopis UEFA u kojem piše da nismo dobili dozvolu. Tražili su nam finansijske izveštaje za protekle dve godine i nismo mogli da ih obezbedimo tako brzo. Isto tako, UEFA nam je saopštila da ne možemo da igramo u drugoj zemlji, osim u slučaju rata", rekao je direktor Feronikelija Artan Beriša, a prenosi prištinski list Zeri.

Kosovski savez prošlog meseca primljen je u UEFA, a kasnije i u FIFA, čime su tamošnji timovi stekli pravo da učestvuju u klupskim evropskim takmičenjima.