Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UGLJANIN: Zvezdi da se ZABRANI da igra u Pazaru, to je širenje VELIKOSRPSTVA

YT Screenshot

UGLJANIN: Zvezdi da se ZABRANI da igra u Pazaru, to je širenje VELIKOSRPSTVA

Bivši ministar u vladi Srbije tražiće da se ubuduće utakmice Novog Pazara i beogradskog kluba igraju van mesta sa pretežno bošnjačkim življem.

Srbija
Izvor: Tanjug/ Telegraf

Lider SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin najavio je u ponedeljak da će, nakon, kako kaže, učestalih “šovinističkih i nacionalističkih” ispada i pretnji navijača Crvene Zvezde na fudbalskom stadionu u Novom Pazaru, tražiti da se utakmice dva tima ubuduće igraju izvan opština u kojima žive pretežno Bošnjaci.

U pisanoj izjavi dostavljenoj medijima, Ugljanin tvrdi da vlast zapravo koristi fudbalske utakmice Novog Pazara i novopazarski stadion kao poligon za izliv mržnje i neprijateljstva prema Bošnjacima.

Ugljanin, bivši ministar u Vladi Srbije, optužio je MUP da je na novopazarski stadion juče doveo navijače Crvene Zvezde koje je nazvao “naoružanim četnicima” i za koje tvrdi da su sa sobom nosili “fašističku ikonografiju” i transparente sa likom Draže Mihajlovića, Ratka Mladića i drugih, kako kaže, zločinaca koji su “sprovodili genocid nad Bošnjacima”.

Ugljanin tvrdi i da nadležni državni organi nisu postupili u skladu sa svojim ovlašćenjima, već da su “otvoreno podržali velikosrpski šovinizam”.