Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UHAPŠENE 74 OSOBE u policijskoj akciji "Signal"

Nebojša Stefanović na konferencije za novinare, Foto: Printskin

UHAPŠENE 74 OSOBE u policijskoj akciji "Signal"

Tokom policijske akcije "Signal", koja je sprovedena u 19 gradova u Srbiji, uhapšene su 74 osobe zbog sumnje da su budžet Srbije, Vojvodine, više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetile za oko dve milijarde dinara.

Srbija
Izvor: Tanjug/ RTS

Kako je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao, podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 46 ljudi, a za tri osobe se intenzivno traga.

Oni se sumnjiče da su u prethodnom periodu izvršili više različitih krivičnih dela, između ostalog, pranje novca, poreska utaja, prevare, zloupotreba službenog položaja, primanje i davanje mita, kao i falsifikovanje novca, rekao je Stefanović, a navedeno je u saopštenju MUP-a.

Ministar je dodao da su uhapšena dva sadašnja i dva bivša predsednika opštine, zatim 14 bivših i sadašnjih direktora državnih i privatnih preduzeća, a podnete su i krivične prijave protiv više funkcionera lokalnih samouprava.

Stefanović je naznačio da je policijskom akcijom "Signal", koju je MUP sproveo u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, poreskom policijom i BIA, zadat snažan udarac finansijskom kriminalu i korupciji, posebno kada je reč o zloupotrebama u državnim organima.

Osumnjičeni su budžet Srbije, Vojvodine i budžete više lokalnih samouprava i druge privredne subjekte oštetili za oko dve milijarde dinara, objasnio je Stefanović.

"Država šalje jasan signal da nema zaštićenih i povlašćenih i da nikoga neće zaštititi niti partijska pripadnost, niti politički položaj, niti materijalni status. MUP će nastaviti odlučan obračun sa korupcijom", zaključio je Stefanović.