Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UHAPŠENE JOŠ TRI OSOBE zbog nereda na derbiju

Foto: Printscreen

UHAPŠENE JOŠ TRI OSOBE zbog nereda na derbiju

Zbog učešća u neredima na prošlonedeljnom derbiju u Beogradu uhapšene su još tri osobe i određen im je pritvor do 30 dana.

Srbija
Izvor: RTS/ Tanjug

U pritvoru su već šestorica Hrvata koji se kao i novouhapšeni terete za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

Portparol Višeg suda u Beogradu Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak večeras, nakon saslušanja doneo rešenje kojim je prema osumnjičenima O. S. i M. L. odredio pritvor do 30 dana, zbog postojanja osobitih okolnosti da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo kao i zbog načina i posledica krivičnog dela koji su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

"Prema osumnjičenom L. Z. izrečena je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu)", dodala je Stankovićeva.

Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja.

Hrvatski huligani na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu su se branili ćutanjem, a u medijima se provlače razni motivi za njihovo učešće u neredima iako policija još nije zvanično saopštila svoju verziju

Do nezapamćenog divljanja i tuče došlo je prošle srede tokom utakmice između Crvene zvezde i Partizana.