Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Uhapšene ubice novinara u Srpskom Krsturu

Srpski Krstur

Uhapšene ubice novinara u Srpskom Krsturu

Policija je uhapsila tri osobe zbog ubistva radijskog voditelja Luke Popova.

Srbija
Autor: Tanjug, NB

Efikasnom akcijom pripadnika MUP-a za nekoliko sati rasvetljeno je ubistvo, saznaje Tanjug u MUP-u. Uhapšeni su devojka 1989. godšte i dvojica maloletnika koji su na saslušanju u policiji, u prisustvu tužioca i branioca priznali ubistvo.

Najverovatniji motiv ubistva je pljačka.

Radijski novinar iz Srpskog Krstura Luka Popov (60) ubijen kasno sinoć u svojoj kući, gde je pre ubistva bio podvrgnut mučenju i torturi.

Prema nezvaničnim informacijama, on se jutros nije pojavio na poslu, a kako se nije javljao na telefon, kolege su pozvale njegovog brata, koji je otišao do Lukine kuće i zatekao nepomično bratovo telo.

Iz policijske uprave u Kikindi jutros su samo potvrdili ovu vest, a o detaljima će se znati nakon uviđaja, koji je u toku.

Predstavnica OEBS-a za slobodu medija Dunja Mijatović najoštrije je osudila zversko ubistvo novinara Luke Popova i pozvala nadležne organe na temeljnu i brzu istragu u ovom slučaju.

- Istraga mora da bude sprovedena brzo i temeljno. Nadležni moraju da ulože svaki napor kako bi se počinioci zločina izveli pred lice pravde - izjavila je Mijatovićeva.

- Organi moraju da otkriju ko stoji iza svakog ubistva novinara u Srbiji kako bi krivci bili adekvatno kažnjeni, inače će praksa nekažnjavanja i neodgovornosti prevagnuti - zaključila je ona.