Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
UHAPŠENI STRANI DRŽAVLJANI zbog pokušaja snimanja i ulaska u objekte Vojske Srbije

Ilustracija: Tanjug

UHAPŠENI STRANI DRŽAVLJANI zbog pokušaja snimanja i ulaska u objekte Vojske Srbije

Pripadnici Vojne policije su u toku jučerašnjeg i današnjeg dana lišili slobode osmoro stranih državljana zbog pokušaja neovlašćenog snimanja vojnih objekata ili pokušaja ulaska u vojne objekte gde je ulaz strogo zabranjen

Srbija
Izvor: RTS

Ministar Vulin je istakao da nadležne službe rade na rasvetljavanju svih događaja i dodao da će javnost biti obaveštena kada budu doneti odgovarajući zaključci.

"Ja ne želim ovome da pridajem veći značaj nego što jeste, ali moram da kažem da ne verujem u slučajnost, i da ovako veliki broj stranih državljana i ovako veliki broj upada ili pokušaja upada u prostore koje kontroliše Vojska Srbije odavno nije zabeležen", istakao je Vulin.

Prema rečima ministra odbrane, građani mogu da budu mirni i da se pouzdaju u svoju vojsku, jer su svi nadležni organi veoma efikasni, veoma budni i vode računa o bezbednosti vojnih objekata, kao i o bezbednosti građana.

"Sve naše bezbednosne strukture su uključene u rešavanje ovih slučajeva, a vrhovni komandant Vojske Srbije se redovno izveštava", naveo je ministar.

Prethodno je RTS-u potvrđeno da je vojna policija juče uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke zbog sumnje da su dronom pokušali da snimaju zgradu starog Generalštaba.

U staroj zgradi Generalštaba smeštene su Vojnoobaveštajna agencija i Vojnobezbednosna agencija.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je sinoć da je uhapšena grupa stranih državljana i ocenio da se ne radi o bilo čemu "posebno opasnom".