Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Uhapšenim Srbima PRETI DO 10 GODINA ZATVORA zbog smrti Amerikanca na Zakintosu

Foto: ilovebackapalanka.com

Uhapšenim Srbima PRETI DO 10 GODINA ZATVORA zbog smrti Amerikanca na Zakintosu

Beogradskih mediji su objavili lične podatke šest srpskih državljana uhapšenih zbog sumnje u umešanost u ubistvo Amerikanca na grčkom ostrvu Zakintos. Njima, kako se navodi, preti do 10 godina zatvora.

Srbija
Izvor: RTS

Kako je objavljeno, uhapšeni su N. P. (18) , S. S. (21), M. S. (25), M. I. (18), S. P. (22) i N. J. (22).

Navedeno je da su rodom iz Novog Sada, Obrenovca, Beograda i Žitorađe i da su na letovanje krenuli autobusom iz Novog Sada, preko jedne beogradske turističke agencije.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije je ranije saopštilo da su srpski državljani uhapšeni na Zakintosu preliminarno saslušani u policiji, a da će ih istražni sudija saslušati u utorak 11. jula.

U saopštenju se navodi da je privedene srpske državljane danas obišao počasni konzul Srbije na Kefaloniji Viktor Ruhas koji je razgovarao sa njima i načelnikom grčke policije na Zakintosu.

Uhapšeni srpski državljani nisu imali primedbe na tretman u pritvoru, navodi se u saopštenju MSP.

Ambasada je u kontaktu sa nadležnim grčkim organima i srpskim državljanima pruža svu raspoloživu konzularnu pomoć.

Grčki mediji su javili da je za ubistvo Amerikanca na Zakintosu osumnjičeno osam osoba, među kojima je šest srpskih državljana koji su optuženi za teško krivično delo ubistva sa predumišljajem.

Oni su u petak kasno uveče izvedeni pred sudiju pošto su uhapšeni zbog ubistva Bakarija Hendersona u Laganasu, prenosi Katimerini.

Osumnjičeni su vraćeni u pritvorsku jedinicu policijske uprave na Zakintosu, gde će ostati do utorka ujutru kada će biti izvedeni pred istražnog sudiju, navodi grčki portal Imerazante.