Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ujedinjenje oko DS: Tadiću i Petroviću se sviđa predlog, Jovanoviću ne

Foto: Tanjug

Ujedinjenje oko DS: Tadiću i Petroviću se sviđa predlog, Jovanoviću ne

​Jedini koji je za sada spreman da prihvati Pajtićev predlog za ponovno ujedinjenje je Dušan Petrović, dok i Boris Tadić smatra da je to dobra ideja.

Srbija
Autor: NB

Bojan Pajtić je predložio da se stranke koji su izašle iz DS ponovo okupe, međutim ne misle svi bivši članovi DS da je to dobra ideja. Dok neki smatraju da je u pitanju trik Bojana Pajtića u kampanji za novog predsdenika DS i da se organizovanje šireg fronta sviđa članstvu DS koji nikada nije slabiji, drugi pak tu ideju vide kao sasvim izvesnu.

Boris Tadić, zasad kaže da treba izgraditi snažnu opoziciju.

“Treba ići korak po korak da bi se izgradila snažna opozicija, treba ići programski, treba ići sa strateškim ciljevima pre svega, onda razmišljati o zajedničkom kandidatu na predsedničkim izborima, ko bi mogao da objedini taj program i da probije led i bude snažan u toj izbornoj kampanji, pre svega imajući u vidu blokadu finansijsku i medijsku koju ova vlast uspostavlja i ruši demokratiju u Srbiji” rekao je Tadić za TV B92.

Zoran Živković pak poručuje da o tome treba razgovarati kada se završe unutarstranački izbori u DS. On kaže da treba sačekati i formiranje vlade, da bi svi pokazali svoj odnos prema Aleksandru Vučiću.

“Mislim da je ujedinjenje nešto što je na dugom štapu i o čemu možemo da pričamo posle godinu ili dve godine dobre saradnje”, naveo je Živković.

Jedini u slučaju LDP-a Čedomira Jovanović Pajtić je stavio, “ako se dokaže opoziciona orijentacija”, a upravo to Čedomir Jovanović nije želeo da komentariše, dok iz njegove stranke kažu da ne bi bilo pristojno da oni pričaju o izborima u DS, kao i da se LDP odavno izjasnio.

Spremnost za povratak izrazio je samo lider stranke najslabije stranke koja je izašla iz DS, Dušan Petrović. On je kazao da nema ništa protiv da se to dogodi kroz reintegraciju DS. Dodaje i da to nije jednostavan process, te da bi se što pre trebalo početi baviti tim.

Članstvo DS će se 24. septrembra izjasniti da li je za Pajtićev predlog da se pregovara o ponovnom ujedinjenju lidera koji su izašli iz DS.