Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
"UKIDANJE POVRAĆAJA PDV-a za najmlađe je udovoljavanje želja MMF-a"

Ilustracija: pixabay.com

"UKIDANJE POVRAĆAJA PDV-a za najmlađe je udovoljavanje želja MMF-a"

DSS najoštrije osuđuje plan Vlade da ukine povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe, koji je istaknut u vladinom Pismu o namerama upućenom Međunarodnom monetarnom fondu

Srbija
Autor: Nova borba

"Ukidanje mere kojom se smanjuju troškovi roditeljstva u okolnostima kada je Srbija suočena sa zabrinjavajućom depopulacijom predstavlja primer je krajnje neodgovornosti Vlade", navodi se u saopštenju Demokratske stranke Srbije.

DSS naglašava da je Srbija država sa najnižom stopom prirodnog priraštaja, te da ima jednu od najstarijih populacija u Evropi.

"Umesto da utvrdi i sprovodi celovitu populacionu politiku, da proširi i pojednostavi sistem mera i finansijskih podsticaja povećanja fertiliteta, Vlada čini suprotno, pokazujući potpuno nerazumevanje jednog od najvećih problema sa kojim se Srbija suočava", stoji u saopštenju te stranke

Oni navode da od MMF-a i ne može da se očekuje ništa drugo nego podsticanje Vlade Srbije da donosi mere koje su, kako stoji u saopštenju, od interesa stranim poveriocima i nastavi proces dalje ekonomske kolonizacije Srbije i pražnjenja novčanika građana.

"Od odgovorne vlasti građani očekuju sa punim pravom da štiti interese države i njenog stanovništva. Ukidanjem prava na povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe Vlada šteti tim interesima i kao što učestvuje u smanjenju srpske državne teritorije, tako ovom odlukom doprinosi smanjenju populacije", zaključuju iz DSS-a.