Pretraga
Nova Borba
Pretraga
Pretraga
Pretraga
Ukinuta presuda i pripadniku Šarićeve Argentinske grupe

Foto: sxc.hu

Ukinuta presuda i pripadniku Šarićeve Argentinske grupe

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je presudu još jednom saradniku Darka Šarića, Mihajlu Đokoviću koji je u oktobru prošle godine bio osuđen na 11 godina zatvora zbog trgovine kokainom.

Srbija
Izvor: Tanjug

Naloženo je da se Đokoviću suđenje ponovi.

Ista odluka nedavno je doneta i u slučaju Darka Šarića i ostalih optuženih za šverc 5.7 kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu, pa bi moglo da se desi da ovi slučajevi budu objedinjeni na ponovljenom suđenju.

Po nalaženju Apelacionog suda, prvostepena presuda Dudiću je obuhvaćena bitnom povredom odredaba krivičnog postupka jer u njoj nisu navedeni razlozi o činjenicama koje su predmet dokazivanja, a oni koji su dati su potpuno nejasni, zbog čega je ukidanje prvostepene presude bilo nužno.

Đokoviću se sudilo odvojeno od Šarićeve grupe koja je letos prvostepeno osuđena, jer je tek u maju 2015. godine ekstradiran iz Italije u kojoj se prvobitno vodio postupak protiv njega, takođe zbog šverca kokaina.

On se optužnicom tereti da je početkom 2006. godine postao pripadnik organizovane kriminalne grupe koja je delovala do 15. oktobra 2009. godine na teritoriji Srbije, više zemalja bivše SFRJ, zapadne Evrope i Južne Amerike, a koju su organizovali Šarić, Goran Soković i Željko Vujanović i sada pokojni Dragan Dudić zvani Fric.

Optužen je za krijumčarenje 1.825 tona kokaine iz Argentine, dok se cela optužnica protiv više od 20 pripadnika Šarićeve grupe odnosi na krijumčarenje ukupno 5.7 tona droge, pored Agrentine i iz Brazila i Urugvaja.